"Първо опознай себе си"... Сократовите думи ненапразно са изречени и определено репликата е валидна за модела Николай Клисуров.

Той не просто е открил себе си под светлината на прожектора, а и отвъд светлината на зъболекарската лампа. Да, точно така, той е амбициозен и стремящ се към успеха човек. Започвайки след 15-ти септември тази година обучение по дентална медицина в МУ Пловдив, той не спира да удивлява всичките си приятели и познати с нови и стойностни фотосесии, всяка от които на различни теми. Той не просто позира за рекламата на някой бутик, а се опитва да вкара повече усет и да направи запечатъка на фотолентата култура. Самият той споделя, че иска да пречупи погледа на дасманите и да докаже, че човек може да е перфектен в две съвсем различни сфери. Напоследък неговият образ е свързан с много скандални истории, които бяха отбелязани в сайтове като Traffic News, Blitz.bg и izvestnite.bg. Николай е общителна персона и определено може да се каже, че има опит и връзки с обществените личности. Последната новина около него беше свързана с плеймейтката Моника Валериева и с най-новия прогресиращ топ модел на България - Анелия Славова. Николай Клисуров води интересен начин на живот и, определено, неговият лайфстайл е желан от 1/4 от момчетата в Пловдив. Като един младеж той много добре знае какво е ексзистенция и най-важното е, че знае как да го запечата и покаже на другите, давайки им идеи какво всъщност представлява един модерен градски живот, а иначе казано с няколко думи: Интелигентност и стил, обикалящи около шума на партитата.

Интервю:

1) От колко време искаш да се занимаваш в медийния бранш?
- От съвсем скоро се занимавам в този бранш, до преди това за мен е било просто мечта.

2) Кариера като модел или зъболекар? Разкажи повече за разностранния избор!
- Надявам се да имам прекрасна кариера и в двата аспекта , ще съчетавам нещата доколко е възможно. Денталната медицина е една сериозна професия , която води само до сериозни резултати , нещо , което аз искам много като развитие в живота си , а моделството е десерта - красивият и лек завършек на цялата работа, с която искам да се занимавам.

3) Какво те е вдъхновявало да работиш с различни фотографи на различни теми? Славата или тръпката е по-сладка за теб?
- Дори не мога да нарека работа интересните арт или любовни фотосесии, в които съм се снимал. Винаги ме вдъхновява положителната оценка на хората след успешно осъществената идея. Тръпката винаги ми е била по-сладка , но тя върви ръка за ръка със славата , просто е неизбежно.

4) Какви таланти притежаваш?
- Малко хора знаят, че рисувам много добре, артистичен съм и ми се отдават пипкавите неща, но най-големия дар-талант , който имам това е позитивизма

5) Как си представяш бъдещето ти след 10 години?
- Отличен дентален лекар с две тичащи деца около мен и съпруга на която мога да съм опора

6) За една, тепърва стартираща, обществена личност как ти се струва животът, изпълнен с популярност?
- От една страна е чудесно и прекрасно, от друга не бива да допускаме пошлостта да нахлува в живота ни. Искам да съм заобиколен само от добри и позитивни хора, нека да сме популярни с нещо смислено и добро. Високото самочувствие без покритие отдавна не се толерира.

7) Страх ли те е да направиш по-ексцентрична фотосесия? Защо?
- Нямам страх от подобен тип фотосесии , това ще означава да ме е страх от хобито си, от нещото , което ми доставя удоволствие. Отворен съм за всякакъв вид модни предизвикателства.

8) Мислиш ли, че в денталната медицина се крие изкуство?
- Определено мога да кажа, че денталната медицина е едно фино изкуство на по висше ниво

9) Къде би искал да живееш и развиваш кариерата си? Защо?
- Преди си мечтаех да живея в чужбина , с времето осъзнах , че обичам родината си и трудно бих се разделил с моите близки. Ще се развивам и живея в България, а света така или иначе го обикалям , доколкото имам възможност

10) Опиши себе си с пет думи!
- Позитивен , добър, инат , общителен , любвеобилен

Любителски въпроси:

1. Спазваш ли някакви режими на хранене? Кои са любимите ти ястия?
- Храня се предимно ΒΙΟ , но няма да крия колко обичам италианската кухня , пицата , спагетите всичко …

2. Какви книги обичаш да четеш?
- Обичам книги свързани с психологията , осъзнаването на човек и развитието на вътрешния Аз

3. Имаш ли любими марки облекло? Кои са те?
- Обичам да нося всичко, което ми е удобно, което е стилно и ми отива. Не робувам на марки, но мисля че един млад мъж винаги трябва да има в гардероба си TOMMY HILFIGER, TIMBERLAND и U.S. Polo Assn.

4. Кариерата или любовта?
- Любовта преди всичко, но ако се съчетаят нещата става още по-добре.

5. Кое е любимото ти хоби?
- Мисля че моделството на този етап ми е най-голямото хоби, защото все още не съм го превърнал в работа.

- Михаела Маринова е една от най-добрите му приятелки. Неслучайно Ники я избира за почти всяка фотосесия да му партнира! -

Photo credits: Nikolay Klisurov